П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні розпочинає роботу програма забезпечення соціальним житлом: хто отримає безкоштовні квартири

В Україні розпочинає роботу програма забезпечення соціальним житлом: хто отримає безкоштовні квартири

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишилися без даху над головою. В уряді запустили програму соціального житла, щоб допомогти тим, хто постраждав від війни.

Так, 27 вересня у Сумах Держмолодьжитло передало багатодітним сім’ям, сім’ям вимушено переміщених осіб та сім’ям, житло яких зруйновано внаслідок бойових дій, ключі від соціальних квартир для тимчасового проживання.

«Уряд напрацьовує різні механізми вирішення житлової проблеми українців, яких агресор позбавив даху над головою. Один із них – надання житла для тимчасового проживання. У Сумах дев’ять сімей отримали соціальне житло. Ще дві родини оселяться у Ромнах. Найближчими днями соціальне житло отримають родини у Чернігові, Житомирській та Київській областях», – зазначив Олексій Чернишов.

На сьогоднішній день Держмолодьжитло вже придбало 60 квартир за цією програмою у чотирьох згаданих областях. Квартири за програмою надаються громадянам “під ключ” – з ремонтом, меблями та побутовою технікою.

Як отримати соціальне житло?

Перелік постраждалих, яким надається житло для тимчасового проживання, визначають обласні та міські військові адміністрації з урахуванням пріоритетності. Пріоритетність визначає порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Держмолодьжитло закуповує квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб насамперед із числа багатодітних сімей та сімей, житло яких було зруйноване внаслідок агресії Росії у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні