П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовини20 вересня - Міжнародний день рису: історія свята та корисні властивості цього...

20 вересня – Міжнародний день рису: історія свята та корисні властивості цього злаку

Этот материал также доступен на русском языке
20 вересня – 263-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 102 дні. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день рису, Всесвітній день валенсійської паельї.

В Україні – День рекрутера

20 вересня 2001 року кілька кадрових агентств із країн СНД заснували та вперше відзначили День рекрутера. Невід’ємною частиною цього свята є проведення семінарів, консультацій з працевлаштування, круглих столів, лекцій та прес-конференцій.

Міжнародний день рису

Без цього продукту важко уявити наше життя. Більше того, рис вирощують у нас в Україні. Для європейців рис – це просто один з багатьох їстівних злаків, а ось для більш ніж половини населення світу, включаючи всіх жителів Східної та Південно-Східної Азії, він є основним в харчуванні – в цих краях стравами з рису харчуються двічі або тричі. Звичайно, люди не змогли обійти своєю увагою цей поширений і одночасно унікальний за властивостями продукт, тому заснували Всесвітній день рису, який щорічно відзначається 20 вересня.

Корисні властивості рису

Білий рис містить вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор і т.д. Всі вони важливі для нашого організму, адже зміцнюють нігті, покращують роботу кишківника і навіть уповільнюють процеси старіння шкіри. На відміну від інших злаків, у рисі немає глютену – сильного алергену. Тому білий злак можна вживати навіть алергікам.

Найбільше у рисі складних вуглеводів, а це джерело енергії та підтримка м’язів. Є в рисі корисний білок.

Так, у 100 грамах злаку міститься 7 грамів цієї важливої ​​речовини. Рис допомагає покращити пам’ять, зміцнити серцево-судинну систему, знизити рівень шкідливого холестерину.

Що сталося в Україні та світі 20 вересня?

1187 – Саладін почав облогу Єрусалиму проти хрестоносців.

1378 – одночасно обрані двоє Пап – Урбан VI і Клемент VII. У католицькій церкві почалася Велика Смута (Схізма), що тривала майже 40 років.

1519 – початок експедиції Фернана Магеллана.

1792 – у Франції дозволені розлучення.

1854 – битва на Альмі під час Кримської війни.

1870 – завершено об’єднання Італії. Італійські війська зайняли Папську область та увійшли до Риму, який був проголошений столицею королівства. Папа Пій IX (Pius PP. IX) відмовився вести переговори з новою владою, пішов у свій палац у Ватикані і оголосив себе і своїх наступників на папському престолі “ватиканськими бранцями». Таке становище зберігалося до 1929 року.

1917 – канадський парламент надав право голосу матерям, дружинам і сестрам солдатів, що воюють на фронті.

1946 – відкриття першого Каннського кінофестивалю.

1991 – створено Службу безпеки України.

Народні прикмети на 20 вересня

Шишки на деревах закрилися — на дощ.

Журавлі летять високо – до холодної осені.

Багато лушпиння на цибулі — до суворої зими.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні