Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді підказали, як відновити пенсійне посвідчення

У Пенсійному фонді підказали, як відновити пенсійне посвідчення

Этот материал также доступен на русском языке
До Пенсійного фонду із запитанням звернулася пенсіонерка, яка при переїзді втратила своє пенсійне посвідчення.

«У перші дні повномасштабної війни РФ проти України змушена була переїхати з онуками з Харкова до людей похилого віку на Буковину. Дорогою десь втратила пенсійне посвідчення. Як можна його відновити?»

Відповідь на запитання підготувала спеціаліст Пенсійного фонду Н.М. Юрчишина.

Людина, яка виходить на пенсію, разом зі статусом пенсіонера отримує і відповідний документ — пенсійне посвідчення. Органи Пенсійного фонду України видають цей документ кожному пенсіонеру на підставі заяви на виготовлення пенсійного посвідчення. Однак у житті, особливо в умовах війни, трапляється будь-яке: пенсійне посвідчення можна втратити, воно може стати непридатним для користування або людині можуть призначити інший вид пенсії. У всіх випадках пенсіонеру видається нове посвідчення. Але для того, щоб його отримати, теж необхідно подати до пенсійних служб відповідну заяву.

  1. Віднести заяву безпосередньо до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем знаходження особи на обліку як одержувача пенсії.
  2. Надати його в особистому кабінеті через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України (роrtal.pfu.gov.ua) у розділі «Про пенсійне забезпечення». Для цього необхідно авторизуватися на веб-порталі за допомогою “Дії”. Підпис або кваліфікований електронний підпис (КЕП) або засоби Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, зокрема, з використанням технології Ваnk.ID.
  3. Скористатися допомогою мобільного додатка «Пенсійний фонд», керуючись наступним ланцюжком: «У ПФУ — Комунікації до ПФУ — Заява на виготовлення пенсійного посвідчення».

Отже, якщо є потреба у новому пенсійному посвідченні, обирайте будь-який зручний варіант та отримуйте свій «пенсійний паспорт».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, куди звертатися жителям деокупованих територій у разі неотримання пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні