П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріжки з м'ясом - покроковий рецепт

Пиріжки з м’ясом – покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто, побачивши рецепт "Пиріжки з м'ясом", подумають, а що ж може бути нового у звичайних пиріжках. Але рецепт приготування пиріжків дещо відрізняється від стандартного.

Інгредієнти:

молоко тепле та вода тепла – по 200 мл,

сіль – 1 чайна ложка,

яйце – 1 шт.,

дріжджі – 7 г,

масло вершкове – 130 г,

борошно – 700 г,

фарш – 500 г,

цибуля – 2-3 шт.,

для змащування пиріжків – 1 жовток та 2 столові ложки молока,

сіль, перець, спеції, зелень – на смак.

Приготування:

  1. Яйце збити із сіллю, влити тепле молоко та теплу воду, всипати дріжджі та перемішати.
  2. Додати просіяне борошно і вимішати м’яке тісто.
  3. Накрити тісто і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин.
  4. Обім’яти тісто, викласти на стіл і поділити на 16 кульок.
  5. Кожну кульку розкатати в тонкий коржик, змастити розтопленим вершковим маслом. Скласти коржі стопками по 8 штук і покласти в морозилку на 40 хвилин, накривши пакетом.
  6. Фарш змішати з нарізаною кубиками цибулею, заправити сіллю, спеціями та зеленню.
  7. Кожен стос коржів розкатати в пласт, згорнути його рулетом і нарізати на порційні шматочки.
  8. Кожен шматочок розкачати в невеликий коржик, зверху помістити начинку і сформувати пиріжки.
  9. Пиріжки викласти на лист, застелений пергаментом, змастити збитим жовтком з молоком.
  10. Випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з баклажанів.

Нове на сайті