Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВстигніть приготувати це незвичайне варення – і взимку буде чим лікувати горло

Встигніть приготувати це незвичайне варення – і взимку буде чим лікувати горло

Этот материал также доступен на русском языке
Варення можна приготувати не лише з ягід чи фруктів, але й із соснових шишок. Але щоб таке варення було лікувальним, потрібно знати деякі секрети. Без цих секретів варення з шишок не матиме лікувального ефекту.

Пенсіонерка Валентина Кондратюк із Вінницької області поділилася рецептом варення із молодих соснових шишок. Жінка розповідає, що готує цей десерт щороку, адже він чудово допомагає при хворобах горла.

Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти пиріг з варення.

Як правильно вибрати шишки для варення

Насамперед потрібно зібрати соснові шишки. Вони повинні бути молоді та невеликого розміру, до 4 см завдовжки. Зривайте лише зелені шишки. Чи підходять вони для лікувального варення, можна перевірити за допомогою великої голки: якщо вона проколює шишку, значить зібраний матеріал годиться.

Приготування варення – рецепт

Помийте шишки і перекладіть у посудину, в якій варитимете. Додайте цукру з розрахунку 2:1 (на літрову банку шишок – пів літрової банки цукру). Залийте шишки з цукром холодною водою так, аби вона повністю їх покрила. Варіть на повільному вогні в три етапи: кип’ятіть шишки по 15 хвилин і давайте охолонути. Потім повторюйте процедуру. За потреби – знімайте піну. Коли шишки втретє проварите 15 хвилин, розлийте варення у стерилізовані банки і закрийте кришками. Охолодіть і помістіть у темне прохолодне приміщення на зберігання.

Як лікуватися варенням із шишок

Найкраще використовувати маленькі баночки з кришками твіст. Їх зручно відкривати восени чи взимку, коли в сім’ї хтось захворіє. Одна столова ложка такого сиропу 3-4 рази  у день зменшить запалення і біль у горлі. Шишки з такого варення в їжу не вживають.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні