Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРада пропонує розширити перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

Рада пропонує розширити перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді прийняли за основу законопроєкт №7352, згідно з яким учених та педагогів не призуватимуть на військову службу.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби парламенту.

«Сьогодні держава перебуває у стані війни. Але настане час, коли прийде перемога і ми спокійно продовжимо відбудовувати та наново будувати Україну. Це стосується не лише будівництва інфраструктури та житла. Це стосується наших дітей та молоді, яким потрібно буде давати професійну, якісну освіту. А також наших учених, які мають продовжити розвиток української науки», – сказала голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Так, згідно із законопроєктом №7352, право на відстрочку матимуть педагогічні працівники установ вищої та професійної вищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки та не мають вченого звання та/або наукового ступеня.

Також варто зазначити, що звільнення від мобілізації матимуть жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, баба чи рідний (повнорідний чи неповнорідний) брат чи сестра) загинули чи зникли безвісти у час війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто має право вручати повістки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні