Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовини38-а доба війни: де в Україні йдуть запеклі бої

38-а доба війни: де в Україні йдуть запеклі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Почався тридцять восьмий день героїчного опору українського народу російському військовому вторгненню.

Збройні сили РФ продовжують збройну агресію проти України. Відводять війська у деяких районах, ймовірно, для посилення угруповання окупаційних сил для подальших наступальних дій на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямах.

Ворог активізував роботу із так званими «добровольцями».

1 квітня Міноборони Російської Федерації прийняло рішення провести військовий збір із резервістами з 4 квітня по 23 травня 2022 року.

Одночасно активізовано роботу щодо залучення підрозділів російських військ, що базуються в Придністров’ї, до проведення провокацій та демонстрацій на кордоні з Україною.

Відзначено передислокацію російських військ та підрозділів так званої Придністровсько-Молдавської Республіки з метою підготовки до демонстрації готовності до наступальних та, можливо, бойових дій проти України.

На тимчасово окупованих територіях російський ворог продовжує вчиняти протизаконні дії та, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, викрадає місцевих жителів, встановлює снаряди в житлових районах, мін у цивільній інфраструктурі, мародерство та грабіж.

Ворог продовжує зазнавати значних втрат на Луганщині. Так, у місті Алчевську місцева лікарня з району бойових дій біля села Попасна отримала близько 30 поранених окупантів-кадировців.

За інформацією, загиблі російські окупанти залишилися на полі бою. При цьому минулого тижня непоправна втрата особового складу у підрозділах так званого 2-го армійського корпусу становила близько 800 осіб.

Група військ ЗСУ за добу відбила 9 атак супротивника на Донецькому та Луганському напрямках. Наші солдати знищили 8 танків, 44 бронемашини, 16 одиниць машин та 10 артилерійських систем.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні