Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк отримати п'ятиденний лікарняний без візиту до лікаря?

Як отримати п’ятиденний лікарняний без візиту до лікаря?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні пацієнти, які мають симптоми грипу, ГРВІ або COVID-19 можуть отримати електронний лікарняний без візиту до лікаря.

Втім, він діятиме лише протягом 5 днів.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

Так, МОЗ розробило та видав наказ № 233 «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках», який уже пройшов державну реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Як пояснив Ляшко, цей наказ спрямований на зменшення навантаження на лікарів первинної ланки через стрімке поширення штаму «Омікрон».

Як це працюватиме? За словами голови МОЗ, у разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт може зателефонувати своєму лікарю та отримати від нього рекомендації щодо лікування.

Після чого, за результатами такої консультації, лікар може сформувати медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до 5 днів, який є основою для відкриття електронного лікарняного.

Якщо хвороба триватиме довше, пацієнт повинен звернутися до лікаря на особистий огляд для продовження терміну лікарняного шляхом створення нового медичного висновку у межах свого випадку захворювання.

“Це значно розвантажить лікаря і дозволить іншим пацієнтам уникнути додаткових контактів з хворими на коронавірусну хворобу”, – підсумував Ляшко.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні