Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВибираємо житло: чому покупка вторинки вигідніша за новобудови?

Вибираємо житло: чому покупка вторинки вигідніша за новобудови?

Этот материал также доступен на русском языке
Розмірковуючи, куди вкласти капітал, дедалі більше українців віддає перевагу нерухомості. У цьому немає нічого дивного, адже зростання інфляції вже перевищує доходність від банківського депозиту, а нестабільність курсу валют також не дозволяє розглядати цей напрямок як капіталовкладення. І лише нерухомість завжди в ціні.

При цьому якщо раніше вкладники намагалися набувати первинного житла, то сьогодні спостерігається крен у бік вторинного ринку. Чому так?

Переваги та недоліки вторинного житла

Якщо ви збираєтеся купити квартиру у вторинному ринку, система запропонує чимало вигідних варіантів як для життя, так і в якості інвестиції. Оцінити вибір можна на сервісі OLX, де зібрано безліч пропозицій з продажу житла. Серед плюсів такої нерухомості варто зазначити такі:

  • будинки на вторинному ринку вже обжиті, тому ви зможете оцінити їх плюси та мінуси, тоді як недоробки в новобудові можуть проявити себе в найнесподіваніший момент;
  • у вашому розпорядженні не лише житло, а й розвинена інфраструктура;
  • якщо ви купуєте квартиру для інвестиції, можете відразу ж здавати її в оренду, отримуючи прибуток.

При цьому варто розуміти, що купівля вторинної нерухомості швидше розглядається як спосіб збереження коштів при переведенні їх із депозитів. Хоча отримання прибутку із оренди житла також стане непоганим бонусом.

Щодо мінусів, варто відзначити знос комунікацій, проводки та можливі проблеми з під’їздом. Також варто уважно перевіряти документи попереднього власника квартири.

Щоб уникнути неприємних ситуацій, обов’язково залучайте до укладання договору та перевірки документації профільних юристів з нерухомості.

Переваги та недоліки первинного житла

Плюси та мінуси придбання первинки очевидні. З одного боку , ви зможете розраховувати на високу ліквідність (особливо під час укладання угоди на початковому етапі будівництва). З іншого боку, великий ризик потрапити на недобросовісного забудовника, який змусить чекати набагато довше зазначених термінів.

Саме мінімізація ризиків і робить покупку квартири на вторинному ринку більш прийнятним варіантом, ніж вкладення новобудов.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні