Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікарі назвали головні відмінності грипу від коронавірусу

Лікарі назвали головні відмінності грипу від коронавірусу

Этот материал также доступен на русском языке
На тлі зростання заражень коронавірусом, що триває, нікуди не подівся і звичайний грип. Їм українці також хворіють.

Слід зазначити, що багато хто зараз хворіє вдома, і новий штам вірусу протікає дуже незвично, деякі порівнюють симптоми з банальною застудою або грипом. Важливо не сплутати грип із коронавірусом.

Про це роз’яснила завідувачка відокремленого підрозділу “Інфекційна лікарня” ТМО “Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги” Мелітополя Тетяна Мануйленко.

За словами Тетяни Анатоліївни, у грипу та коронавірусу – загального мало.

– Коронавірус більше схожий на гостру респіраторну вірусну інфекцію. Тобто якщо при грипі дуже висока температура, озноб, біль у м’язах, але при цьому немає катаральних явищ (першіння в горлі, кашель у перші дні захворювання), то при коронавірусі температура зазвичай до 38 градусів і є катаральні прояви, а саме кашель, чхання, першіння, відчуття садіння в горлі, нежить, – зазначає Тетяна Мануйленко.

Якщо хвороба все-таки взяла гору, то єдиний спосіб дізнатися, що у вас справді коронавірус – зробити експрес-тест на ковід.

Якщо напередодні ви спілкувалися з хворим на коронавірус, то шансів, що це ковід, а не щось інше, більше. Експрес-тест можна робити вже у першу добу захворювання.

Нагадаємо, ми розповідали про те, що медики назвали симптоми, якими можна визначити штам коронавірусу «Омікрон» без тесту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні