Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики нагадали, за який період враховуються доходи щодо призначення субсидії

У Мінсоцполітики нагадали, за який період враховуються доходи щодо призначення субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Усі громадяни, які з об'єктивних причин не в змозі самостійно платити за комунальні послуги, у яких ці витрати перевищують орієнтовно 15% сімейного бюджету, можуть оформити субсидію.

При розрахунку субсидії враховуються доходи:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року – у разі коли житлова субсидія призначається з початку неопалюваного сезону;
  • за I-II квартали поточного календарного року – у разі коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
  • за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, – у разі коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

При призначенні житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються у розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а у разі призначення житлової субсидії з початку неопалюваного сезону доходи у вигляді пенсії враховуються у розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Читайте також:

Нове на сайті