Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниХто зможе отримати субсидію на оплату електроенергії: названі умови

Хто зможе отримати субсидію на оплату електроенергії: названі умови

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабміні вирішили дати субсидії на електрику для тих українців, які змушені споживати велику кількість електрики. Це стосується мешканців прифронтових зон.

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України близько 14 тисяч домогосподарств зможуть отримати додаткову субсидію на електроенергію.

Це сім’ї, які проживають поблизу лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях, і у кого через військові дії РФ було порушено комунікації.

У відомстві заявляють, що тим, хто не має можливості користуватися централізованим опаленням і доводиться обігрівати будинки за допомогою електрики, буде виділена допомога.

«Різко зросли обсяги споживання електроенергії, а людям стали приходити платіжки з шаленими сумами за використання електрики», – повідомляють у відомстві.

У Міністерстві зазначили, що середня кількість електроенергії в період опалювального сезону на одну сім’ю, яка мешкає в будинку, де переобладнане центральне опалення на електричне, становить від 2 тис. кВт-год до 3,7 тис. кВт-год на місяць. Таким чином, на опалення у 2020-2021 році щомісяця на оплату послуг електропостачання жителі витрачали від 2 тисяч гривень до 3,3 тисяч гривень.

Але є важливе уточнення. Щоб отримати субсидію, необхідно надати документи, в яких зафіксовано переобладнання квартири чи будинку під таке опалення.

“Якщо житло офіційно не переобладнане, то немає можливості оформити субсидію», – уточнюють у Мінреінтеграції.

Читайте також:

Джерело: minre.gov.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні