Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яУкраїна може дійти до 60 тисяч випадків Covid-19 за добу, - глава...

Україна може дійти до 60 тисяч випадків Covid-19 за добу, – глава МОЗ

Этот материал также доступен на русском языке
Наразі в Україні фіксується рекордна кількість випадків інфікування штамом «Омікрон». Зростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україні спостерігатиметься протягом двох наступних тижнів.

Про це в ефірі Свободи слова на ICTV повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

– На жаль, прогнози збуваються. І ці прогнози не дуже оптимістичні, оскільки вони кажуть, що з кожним тижнем у нас збільшується кількість випадків коронавірусної хвороби вдвічі. І це ми вже відзначаємо три тижні, – сказав Віктор Ляшко.

Міністр послався на досвід європейських країн, які першими вийшли на пік захворюваності на Covid-19 з домінуючим штамом «Омікрон».

Згідно з цими показниками, глава МОЗ очікує, що в Україні протягом наступних двох тижнів зростатиме кількість добових випадків коронавірусної хвороби.

– Тому ми розраховуємо, що ми можемо дійти до 60 тис. (випадків Covid-19) на добу, – заявив Віктор Ляшко.

Він також прокоментував рівень підготовки системи охорони здоров’я до такого навантаження від Covid. Міністр повідомив, що особливість «Омікрону» в тому, що він заразніший, але менше вражає легені, тому менше з’являється киснезалежних пацієнтів.

– Водночас значно зростає кількість випадків коронавірусної хвороби, що призводить до навантаження не стаціонарів, а екстреної медичної допомоги та первинної медичної допомоги, – сказав глава МОЗ.

Варто відзначити, що ми вже поряд з цими прогнозами.

Так, за добу 31 січня 2022 року в Україні зафіксовано 30768 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 4056, медпрацівників – 337).

Також за минулу добу госпіталізовано 2069 осіб, летальних наслідків – 192, одужало – 8835 осіб.

Читайте також:

Нове на сайті