П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали симптоми штаму «Омікрон» у дітей

Медики назвали симптоми штаму «Омікрон» у дітей

Этот материал также доступен на русском языке
Діти новий штам безсимптомно викликає високу температуру.

Новий штам коронавірусу «Омікрон» відрізняється від інших варіантів тим, що може заражати більше людей від одного хворого. Також цей штам проявляється практично безсимптомно у дітей.

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров розповів у програмі “5 питань” на каналі “Дім”, як вчасно розпізнати зараження «Омікроном»

За його словами, імунний захист щеплених від COVID-19 не протистоятиме цьому вірусу. Простіше кажучи, вакциновані люди мають невелику фору перед тими, хто не вакцинований.

Медик зазначив, що особливість штаму «Омікрон» у тому, що один хворий зможе заражати набагато більше людей, ніж заражали попередніми штамами.

Про симптоми цієї варіації відомо мало. Єдине, що при «Омікроні» вірус вражає гастроінтестинальний тракт людини.

“Тобто це симптоми, схожі на отруєння. Симптоми з діарейним синдромом. Тобто з порушенням перистальтики кишківника”, – повідомив інфекціоніст.

Діти цей варіант практично безсимптомно викликає високу температуру.

“Тобто більше 39-40 градусів, яка є дуже резистентною до звичайних препаратів, що ми застосовуємо під час зниження температури”, – зазначив медик.

Таким чином, якщо у дитини раніше швидко збивалася температура, то у випадку з «Омікроном» привести її до норми буде важко.

Читайте також:

Джерело: sud.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні