П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому улюблена груша приносить гіркі та терпкі плоди?

Чому улюблена груша приносить гіркі та терпкі плоди?

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді перші плоди улюбленого сорту груші зовсім не тішать. Начебто і деревце при покупці було здорове і сорт обраний правильно, але сам смак плодів залишає бажати кращого. У чому причина гіркоти у фруктах?

Питання читачки: «Влітку, нарешті, дочекалася першого врожаю ранньої груші, але радість затьмарило засмучення: плоди терпкі, гіркі, несмачні. У чому причина?”

Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще використовувати для щеплення пізніх сортів, які після зберігання втрачають ці негативні якості. На жаль, недобросовісні «підприємці» часто не звертають належної уваги на вибір підщеп. І ранні сорти можуть запросто прищепити на айву. Ну, а покупці потім шукають причину, чому плоди не солодкі, а терпкі та гіркі.

Початківцям садівникам, які купують готові саджанці, потрібно звертати увагу на кореневу систему. Якщо підщепа – дичка, вона стрижнева, нагадує тоненьку моркву, якщо айва – кудлата, мочкувата.

Л.Б. Михайляк, садівник-досвідник

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні