Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСезонні рецепти: перша редиска не тільки смачна, але й допоможе при низці...

Сезонні рецепти: перша редиска не тільки смачна, але й допоможе при низці хвороб

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз на прилавках ринків та магазинів продається багато редиски. В основному цей овоч ми використовуємо в кулінарії. Але крім споживання, його застосовують і в народній медицині.

Вважається, що за допомогою редиски можна позбутися багатьох проблем зі здоров’ям.

Ми також ділилися порадами досвідчених дачників, коли правильно сіяти і як вирощувати редис.

Ппри варикозі

Редиска може допомогти впоратися з варикозом на ранніх стадіях. Овоч подрібнюють до пюреподібного стану. Додають до нього невелику кількість лимонного соку і добре змішують до однорідної маси. Цю кашку втирають у шкіру. Курс застосування становить три тижні.

При радикуліті і невралгії

Кашку з подрібненої редиски наносять на марлю і прикладають як компреси при болях, викликаних радикулітом і невралгією. Зверху накривають поліетиленом і загортають шарфом. Таку процедуру можна застосовувати і при розтягуванні м’язів.

При порушенні пігментації шкіри

Застосовують редиску і для боротьби зі знебарвленими ділянками шкіри при лейкодермі (порушення пігментації шкіри, що виражається у вигляді округлих світлих плям). Нарізану пластинками редиску вмочують в оцті або імбирному соку і прикладають до шкіри.

При головному болі

З головним болем може впоратися сік редиски. При нападі ним змащують скроні, лоб і перенісся.

Маска для обличчя

Для зволоження та живлення шкіри обличчя можна приготувати маску з редиски. На дрібній тертці натирають дві-три редьки, додають 5-6 крапель будь-якої косметичної олії та 1 чайну ложку крохмалю. Перемішують і накладають на обличчя на 10 хвилин.

Нове на сайті