Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВівсяний хліб з сухофруктами - ласощі на круглий рік

Вівсяний хліб з сухофруктами – ласощі на круглий рік

Этот материал также доступен на русском языке
Що може бути смачніше за домашній ароматний хліб із сухофруктами, та ще й приготований своїми руками?

Вівсяний хліб з сухофруктами

Сухофрукти не лише смачні, а й неймовірно корисні. Таким же виходить і цей хліб з вівсянки – близький родич панфорте та вівсяного пирога, тільки менш солодкий, і може бути використаний як хліб, і як снек, і як самостійне тістечко. А найголовніше – він пісний, без масла та яєць, і випікати його можна у дні постів, для дієтичного меню або просто для задоволення.

Інгредієнти

Сухофрукти (курага, чорнослив, родзинки, цукати) – 500 г, горіхи та насіння (мигдаль, фундук, насіння соняшнику, кунжут) – 200 г, вода – 200 мл, коньяк – 3-4 столові ложки, густий мед або густий джем – 2 столові ложки, вівсяні пластівці – 8 столових ложок, борошно – 150-200 г.

Як готувати

  1. Сухофрукти і горіхи промити, курагу і чорнослив можна розрізати навпіл або шматочками, з’єднати з горіхами, перемішати й залити гарячою кип’яченою водою (100 мл) та коньяком. Можна залишити на ніч, а можна й на годину.
  2.  До сухофруктової суміші додати ще 100 мл води, варення або мед, всипати борошно і пластівці, ретельно вимісити ложкою або рукою. Тісто дуже густе і вимішувати ложкою складно, простіше рукою.
  3.  Форму застелити пергаментом і змастити олією. Викласти тісто у форму, ретельно утрамбувати ложкою, розгладити, розрівняти, щоб повітря всередині не було. Накрити зверху пергаментом або фольгою.
  4.  Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 1 годину 20 хвилин, причому останні 20 хвилин випікати відкритим.
  5.  Витягнути хліб, остудити у формі, перевернути на блюдо, знявши пергамент. Різати найкраще ножем із зубцями.

Ви зможете скористатися і цими рецептами:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні