Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДачаКоли правильно сіяти і як вирощувати редис – поради досвідчених дачників

Коли правильно сіяти і як вирощувати редис – поради досвідчених дачників

Этот материал также доступен на русском языке
Редис зазвичай висівають навесні. Найкращі терміни посіву – кінець березня і початок квітня. Вона росте доволі швидко, проте щоб урожай був рясним, а сама редиска смачною слід знати певні правила її сівби та вирощування.

Зазвичай від появи перших сходів редиски до збору врожаю минає від 25 до 40 днів, залежно від сорту та умов вирощування.

Як сіяти редис правильно

Традиційно редис сіють у кілька етапів. Перші посіви можна вкрити агроволокном. Воно почне проростати при температурі +2-3°C, а паросткам нестрашна температура до – 3°C.

Насіння редиски сіють рядками на відстані 8-10 см одне від одного. Борозенки не повинні бути глибше 1-2 см. Краще редис сіяти у вологу землю.

Як доглядати за сходами редиски

Коли з’являться перші листочки, стебла слід прорідити, залишаючи між рослинами не менше 4 см, щоб змогли поміститися великі коренеплоди. Але можна відразу сіяти редис із дистанцією, щоб під час проріджування не пошкодити коріння.

Раніше ми писали, як захистити сад від гризунів і сонячних опіків.

Де краще сіяти редис

Редис не надто вимогливий до якості ґрунту. Але все ж краще сіяти його на пухкій і багатій органікою землі. Редис також потрібно прополювати від бур’янів, розпушувати землю і захищати від шкідників.

За нестачі природної вологи рослини обов’язково слід поливати двічі на день – вранці та ввечері. Важливо при цьому дотримуватися міри, адже інакше редис може потріскатися.

Чим удобрити редис 

Через брак азоту бадилля може жовтіти. Щоб цього уникнути, слід зробити настій з курячого посліду або коров’яку чи підживити мінеральним добривом.

 Якщо ж редис погано зав’язується, значить, йому не вистачає калію. У цьому разі допоможе деревний попіл, яким потрібно посипати саму рослину і землю навколо.

Чому деякі пенсіонери не відчули індексацію: розбір мінімальної пенсії (відео)

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Нове на сайті