Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЧи дадуть субсидію квартиронаймачам - що важливо знати

Чи дадуть субсидію квартиронаймачам – що важливо знати

Этот материал также доступен на русском языке
Щодня українці стикаються з десятками життєво важливих питань, пов'язаних із комунальною та соціальною сферами.

Якщо у вас є борги за світло

Якщо у вас є борги за світло, постачальник електроенергії повинен за 10 робочих днів попередити необхідність погашення боргу. Якщо ви встигнете сплатити борг або оформите договір про реструктуризацію боргу, світло не відключать. Однак врахуйте, якщо світло відключать, то за відновлення послуги доведеться платити.

Як не сплачувати кредит за зруйноване житло?

Удосконалено механізм* підтвердження факту пошкодження іпотечного майна внаслідок війни. Йдеться про взяту в кредит нерухомість у зонах активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях.

Раніше, щоб підтвердити факт руйнування житла, громадяни мали отримати витяг з відповідного Держреєстру. І ця процедура часто затягувалася.

Тепер достатньо буде акта обстеження зруйнованого об’єкта та (або) звіту щодо його технічного обстеження. Це полегшить та прискорить призупинення платежів за іпотечними зобов’язаннями, де предмет іпотеки було знищено або пошкоджено.

*Кабмін вніс зміни до Постанови від 19 квітня 2022 р. № 473.

Чи дадуть субсидію квартиронаймачам?

Житлова субсидія призначається одному з членів сім’ї, якщо члени сім’ї не зареєстровані у житловому приміщенні, але фактично проживають в ньому на підставі договору оренди. Без такого договору субсидія може бути призначена лише внутрішньо переміщеним особам (пункт 22 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну 21.10.1995 (848).

За інформацією Пенсійного фонду

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні