Наша національна кухня багата і різноманітна. І є багато українських страв, рецепти яких незаслужено забуті. Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.
- Забуті рецепти української кухні: шпарагівку готуємо майже цілий рік – смакота.
- Забуті рецепти української кухні: горохляники – нова для нас страва з гороху.
- Забуті рецепти української кухні: соложеники з яблуками – щоб побалувати коханих смачним десертом.
- Забуті рецепти української кухні: баба-шарпаніна – унікальна рибна запіканка з “історичним” минулим.
Огірочник
Цей оригінальний український розсольник готується на бульйоні з яловичих кісток та серця та заправляється білим соусом типу бешамель. Основним інгредієнтом супу є солоні огірки, а замість соусу можна взяти сметану.
Інгредієнти
Солоні огірки – 5 штук, овочевий або м’ясний бульйон – 3 літри, цибуля – 1 штука, картопля – 5 штук, сметана – 5 столових ложок, сіль, перець, кріп.
Як готувати?
- У бульйон покладіть нарізану картоплю і поставте на вогонь.
- Огірки натріть на дрібній тертці й відіжміть сік, але не виливайте його.
- Обсмажте цибулю, коли вона стане прозорою, додайте натерті огірки і обсмажуйте ще кілька хвилин.
- Потім покладіть огірки з цибулею у каструлю і влийте огірковий сік. Додавайте його поступово і обов’язково пробуйте на смак.
- Варіть все разом ще 5 хвилин.
- У чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте у каструлю, ретельно перемішуючи.
Додайте сіль, перець, а при подачі посипте зеленню.
Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.