Пропонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.
- Сезонні лютневі страви: гратен із червонокачанної капусти стане улюбленою вечерею всієї родини.
- Сезонні лютневі страви: грузинський пхалі прикрасить ваш стіл.
- Сезонні лютневі страви: смажений корінь селери – джерело вітамінів і мікроелементів і відмінний гарнір.
Салат із запечених коренеплодів
Коренеплоди можна вживати сирими, варити чи смажити. Ми пропонуємо рецепт з інгредієнтами, смаженими у духовці.
Інгредієнти
Буряк – 200 грамів, гарбуз – 200 грамів, морква – 200 грамів, червона цибуля – 200 грамів, насіння гарбуза – 1 столова ложка, насіння соняшникове очищене – 1 столова ложка, соняшникова олія – 1 столова ложка, розмарин, сіль та сік лимона – за смаком.
Приготування
- Духовку розігріти до 180 градусів.
- Буряк, моркву, цибулю та гарбуз вимити, почистити і порізати великими шматками.
- Полити все олією і ретельно перемішати. Викласти суміш на деко, застелене пергаментом, і запікати в духовці до готовності.
- Дістати суміш із духовки. Дати овочам і коренеплодам охолонути, викласти в салатницю і збризкати лимонним соком, посолити і поперчити.
- Посипати насінням соняшника та гарбуза (попередньо його можна підсмажити, щоб розкрився аромат) і додати розмарин.