Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРіздвяний піст: як приготувати пісні чебуреки

Різдвяний піст: як приготувати пісні чебуреки

Этот материал также доступен на русском языке
Цього року за новоюліанським календарем Різдвяний піст для частини віруючих розпочався 15 листопада і триватиме до 24 грудня.

Для тих, хто його дотримується, гастроентеролог та лікар-терапевт Діана Кірсанова рекомендує не забувати про збалансоване харчування. Тваринні білки потрібно замінити на бобові і, по можливості, не забувати вживати рибу.

Пісний чебурек

Інгредієнти

Борошно – 250 грамів, печериці – 300 грамів, цибуля – 1 штука, вода – 130 мілілітрів, олія – 4 столові ложки, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Закип’ятити воду, додати в окріп сіль (0,5 чайної ложки) і олією.
  • Всипати борошно і замісити тісто: спочатку помішати тісто ложкою, а коли воно трохи охолоне – руками. Скачати тісто у кулю і залишити на 30 хвилин.
  • Гриби та цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити 6-8 хвилин.
  • Тісто розділити на 10 рівних частин і розкачати кожну частину у тонке коло. На одну половину викласти начинку, скласти чебуреки навпіл і защипнути краї.
  • Обсмажувати чебуреки 1-2 хвилини з кожного боку на гарячій сковороді з олією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні