У чому секрет виготовлення котлет?
-
Котлети мають бути однакового розміру, щоб час приготування був одним. Сформуйте з фаршу ковбаску, наріжте однаковими шматочками і скачайте з кожного котлетку.
-
Щоб котлети були ніжними, додайте вимочений та віджатий хліб. Можна додати панірувальні сухарі або манку, вівсяні пластівці або натерту і віджату сиру картоплину або пюре з вареної картоплі.
-
Фарш стане повітряним, якщо додати 1-2 столові ложки олії.
-
Якщо фарш із морозилки або покупний, його потрібно віджати, щоб видалити зайву рідину, через яку вироби можуть розвалитися. Також обваляйте їх перед смаженням у борошні, крохмалі, панірувальних сухарях або меленій вівсянці.
-
Додайте трохи гірчиці або лимонної цедри у фарш – і отримаєте більш насичений смак.
-
Після формування котлет не починайте смажити відразу, а накрийте харчовою плівкою і потримайте в холодильнику 15 хвилин. Так вони точно не розваляться.
Читайте також:
- Без грама м’яса: готуємо бюджетні котлети, яких вся родина буде в захваті.
- Як правильно смажити заморожені котлети – важливо знати, щоб не зіпсувати продукт.
- Що не варто додавати в котлети, тільки зробите гірше – відповідь здивує багатьох.
- Котлети будуть повітряними та ароматними: у чому потрібно вимочувати хліб – несподівана порада.