Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо не варто додавати в котлети, тільки зробите гірше – відповідь здивує...

Що не варто додавати в котлети, тільки зробите гірше – відповідь здивує багатьох

Этот материал также доступен на русском языке
Котлети кожна господиня готує по-своєму, хоча є інгредієнти, крім м'яса, які вважаються стандартними для котлет. Але є продукт, який зайвий у котлетах.

Так, досвідчені господині розповіли, що не варто додавати до котлет і пояснили, чому.

Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з рибної консерви.

Як виявилось, зайвим у котлетах є білок яйця. Тобто, якщо ви додаєте в перемелений м’ясний фарш яйце, це неправильно. Хоча у кожного свої правила та премудрості.

Багато хто вважає, що білок і жовток допомагають зв’язати фарш в одне ціле і котлети при жарінні не розвалюватимуться.

Але у професіоналів інша думка. Вони вважають, що ціле яйце робить котлети жорсткими і сухими. І в м’ясі, і в яйцях міститься велика кількість білків, які під час смаження вбирають вологу та згортаються.

Саме тому досвідчені кулінари радять додавати у фарш лише жовток. Котлети не розвалюватимуться, вийдуть соковитими та м’якими.

Також з цієї ж причини не потрібно замочувати хліб у молоці, краще віддати перевагу звичайній воді. У молоці також міститься висока кількість білка, який не на користь страві.

Багато хто вважає, що хліб додають у фарш виключно для того, щоб приготувати більшу кількість котлет, але ні, справа смаку. Завдяки хлібу котлети виходять соковитішими і ніжнішими. При цьому на 1 кг фаршу потрібно брати щонайменше 250 г білого хліба.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні