Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно смажити заморожені котлети - важливо знати, щоб не зіпсувати продукт

Як правильно смажити заморожені котлети – важливо знати, щоб не зіпсувати продукт

Этот материал также доступен на русском языке
Рідкісна господиня хоча б час від часу не користувалася замороженими напівфабрикатами. Але іноді на кухні чатує на розчарування: страва виходить не такою, як очікували. В чому причина?

Головна помилка у приготуванні м’ясних напівфабрикатів – попереднє розморожування. Але розморожувати їх перед приготуванням не можна.

Виконайте ці прості кроки, щоб котлети не розвалилися, не прилипли до сковороди і добре просмажилися.

  •  У глибоку сковороду налийте олію і зачекайте, щоб вона добре розігрілася. Потім зменште вогонь до середнього.
  •  Якщо на котлетах занадто багато інею – обережно зніміть його ножем, щоб не пошкодити паніровку.
  •  Викладайте котлети на сковороду і закривайте кришкою.
  •  Якщо бачите, що котлети швидко засмажуються, вогонь потрібно зменшити до мінімального. Через 5-7 хвилин відкрийте кришку і лопаткою акуратно переверніть котлети. І знову накрийте кришкою.
  •  Далі котлети можна буде перевернути ще кілька разів – кожні 2-3 хвилини. Це потрібно для рівномірного прожарювання.

У середньому заморожені котлети смажаться до готовності 15-20 хвилин із чотирма етапами перевертання. Кришку можна зняти тільки наприкінці, коли котлети будуть майже готові.

Нове на сайті