Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБез грама м'яса: готуємо бюджетні котлети, яких вся родина буде в захваті

Без грама м’яса: готуємо бюджетні котлети, яких вся родина буде в захваті

Этот материал также доступен на русском языке
З 15 листопада розпочинається Різдвяний піст, який триватиме 40 днів, до 24 грудня. За старим календарем Різдвяний пост розпочинається 28 листопада та закінчується 6 січня. Сьогодні пропонуємо рецепт пісних котлет, який сподобається не тільки тим, хто постує, але і тим, хто любить експериментувати і готувати щось смачненьке.

Інгредієнти:

  • перловка — 250 г;
  • вода – 4 склянки;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сира картопля — 2 середні картоплини;
  • часник — 2 зубчики;
  • панірувальні сухарі – 4 ст. ложки;
  • олія — для смаження;
  • сіль та перець — за смаком.

Приготування:

  1. Перловку потрібно замочити на ніч у холодній воді, потім віджати зайву вологу і промити. Відварити кашу до готовності.
  2. Цибулю та моркву очистити. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці. Розігріти сковороду на вогні з олією та підсмажити овочі.
  3. Картопля очистити, натерти на дрібній тертці і видалити зайву вологу, добре віджавши.
  4. Змішати приготовані овочі, картопля і перловку, додати мелений часник та панірувальні сухарі. Все добре перемішати до отримання щільної маси.
  5. З отриманої суміші сформувати котлети та обваляти їх у панірувальних сухарях.
  6. Розігріти сковороду з олією і обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Раніше ми розповідали, який  інгредієнт у котлетах зайвий.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні