Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ чому секрет приготування справжніх правильних котлет

У чому секрет приготування справжніх правильних котлет

Этот материал также доступен на русском языке
Чому котлети далеко не у всіх виходять, як хочеться: ніжними, повітряними, соковитими, із незабутнім смаком? Є кілька типових помилок, які часто допускають кулінари-початківці.

У чому секрет виготовлення котлет?

  • Котлети мають бути однакового розміру, щоб час приготування був одним. Сформуйте з фаршу ковбаску, наріжте однаковими шматочками і скачайте з кожного котлетку.

  • Щоб котлети були ніжними, додайте вимочений та віджатий хліб. Можна додати панірувальні сухарі або манку, вівсяні пластівці або натерту і віджату сиру картоплину або пюре з вареної картоплі.

  • Фарш стане повітряним, якщо додати 1-2 столові ложки олії.

  • Якщо фарш із морозилки або покупний, його потрібно віджати, щоб видалити зайву рідину, через яку вироби можуть розвалитися. Також обваляйте їх перед смаженням у борошні, крохмалі, панірувальних сухарях або меленій вівсянці.

  • Додайте трохи гірчиці або лимонної цедри у фарш – і отримаєте більш насичений смак.

  • Після формування котлет не починайте смажити відразу, а накрийте харчовою плівкою і потримайте в холодильнику 15 хвилин. Так вони точно не розваляться.

Читайте також:

Нове на сайті