No menu items!
Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк приготувати смачний та ароматний борщ

Як приготувати смачний та ароматний борщ

Вважається, що борщ — улюблена страва українців. І це дійсно так. Найбільше його шанують та найсмачніше готують саме в Україні, дотримуючись сімейних рецептів, які передаються із покоління в покоління.

В чому секрет смачного борщу

Кожна господиня має свій власний рецепт борщу і дізнатися всі тонкощі навряд чи вийде. Але все ж є певні хитрощі, яких треба дотримуватися під час приготування цієї страви.

  1. Буряк у борщі чи не найголовніший інгредієнт. Від його якості залежить колір та смак готової страви. Буряк для борщу готують по-різному. Деякі господині ріжуть його соломкою та тушкують на невеликому вогні, а потім вже додають в основну страву. Деякі запікають в духовці або в сирому вигляді додають до бульйону та відварюють. До речі, після запікання буряк треба окропити лимонним соком. Це додасть страві яскравого кольору та пікантного присмаку. Незалежно від того, в який саме спосіб буде приготовано буряк, обирати треба овоч салатних сортів темно-бордового кольору.
  2. Щоб борщ вийшов смачним і не надто жирним, бульйон треба готувати, використовуючи два види м’яса. Ідеальне поєднання: свинина та яловичина в однакових пропорціях. Обов’язково під час приготування м’яса, треба збирати піну, яка з’являється при закипанні. Якщо своєчасно цього не зробити, піна опуститься на дно каструлі та зіпсує колір страви. Щоб «підняти» та зібрати її — треба до борщу додати склянку холодної води.
  3. Спеції та заправки також відіграють важливу роль у приготуванні борщу. Солити страву рекомендується за півгодини до готовності. За бажанням можна додати прованські трави, часник, сушені помідори, паприку. Найкращий варіант, який забезпечить на 100 відсотків смачний борщ — це додавання смачних заправок. Наприклад, заправки для борщу від «Торчин». Обрати можна до смаку чи буряково-томатну заправку, чи томатну з болгарським перцем.

Які нестандартні інгредієнти допоможуть покращити смак страви

Такими інгредієнтами для борщу як буряк, картопля, цибуля, квасоля та м’ясо навряд чи когось можна здивувати. Цей набір продуктів вважається стандартним та є у будь-якому рецепті борщу. Але є інгредієнти, які додаються за бажанням.

Селера додасть аромату та насиченості смаку. В борщ можна додавати як корінь, так і стебло селери.

Лимонний сік додасть нової ноти до смаку та збереже насичений колір страви.

Чайна ложка цукру не зробить борщ солодким, але допоможе краще розкритися іншим інгредієнтам.

Копчені груші (2-3 шт.) додадуть страві приємного аромату та смачного присмаку. Їх можна додавати як цілком, так і подрібненими.

З чим подавати борщ?

Як правило, червоний наваристий борщ подається зі сметаною та свіжою зеленню укропу та петрушки. Якщо однієї сметани замало, то на її основі можна приготувати смачний соус. Для цього потрібно 2 голівки часнику очистити та пропустити через прес. Вимити та дрібно нарізати зелень укропу та петрушки. До сметани (200 г) додати часник, зелень, зелений та чорний перець, а також дрібку солі. Все як слід перемішати та додати до борщу перед подачею.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні