П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно варити повидло і чим воно відрізняється від варення

Як правильно варити повидло і чим воно відрізняється від варення

Этот материал также доступен на русском языке
З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.

Повидло – це густе та однорідне варення. Воно чудово підходить для начинки, оскільки не розтікається.

З повидла виходить чудова начинка для пиріжків та печива, і навіть просто шматочок хліба з повидлом – це дуже смачно. Повидло можна готувати із різних фруктів, і це чудова заготівля на зиму.

Для приготування повидла можна брати не тільки якісні, але й трохи пом’яті, перезрілі або пошкоджені фрукти або ягоди, але обов’язкова умова – дозрілі та м’які.

Як правильно варити повидло?

1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.

2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.

3. Варити повидло необхідно в широкому і низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло треба помішувати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоряло. Тому цукор кладуть після згущення маси.

4. Як визначають готовність повидла? Періодично проводять лопаткою по дну посуду, де вариться повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, значить повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.

5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих.

6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні