Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисні та шкідливі баклажани?

Чим корисні та шкідливі баклажани?

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажани справедливо вважають корисним овочем, який містить багато вітамінів. Однак тим, хто любить баклажани, варто знати, що у великій кількості їх вживати не можна, тому що можна завдати шкоди організму.

Баклажани містять мало калорій

Баклажани містять мало калорій, тому вони чудово підходять тим, хто хоче схуднути. Навіть після обсмажування в олії калорійність цього овоча все одно залишається дуже низькою.

До того ж, баклажани легко перетравлюються, навіть якщо у людини проблеми зі шлунком, і містять велику кількість корисних для серця мікроелементів.

Крім того, ці плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не лише надлишкову рідину, а й токсини.

Баклажани містять вітаміни групи B

Також баклажани містять вітаміни групи B, які зміцнюють нервову систему, вітамін С, що захищає нас від інфекцій, а також каротин, калій, залізо, кальцій, магній, натрій і фосфор.

Як баклажани можуть зашкодити

Що стосується шкоди для організму, то баклажани можуть спричинити здуття та подразнення шлунка.

Не можна вживати баклажани і тим, у кого є алергія на рослини сімейства пасльонових.

Але найголовніше — у баклажанах багато алкалоїдів, і якщо їх вживати у великих кількостях постійно, то неприємності зі здоров’ям не забаряться.

Тим же, хто вживає різні ліки, від баклажанів краще відмовитися або проконсультуватися з лікарем.

Нове на сайті