Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаРізнеПенсіонери повинні повідомляти у Пенсійний фонд про втрату паспорта

Пенсіонери повинні повідомляти у Пенсійний фонд про втрату паспорта

Этот материал также доступен на русском языке
У наш нестабільний час чи не щодня відбуваються зміни у законах та постановах, рішеннях Кабміну та міністерствах. І стежити за всіма нововведеннями буває складно.

Хто може отримувати пенсію грошовим переказом?

Наші біженці за кордоном, які отримували пенсії через пошту, зможуть отримувати виплати міжнародним грошовим переказом. Про це йдеться у нещодавній постанові Кабміну.

Поки що нововведення торкнеться лише біженців, які проживають у Польщі. Надалі таку можливість нададуть і в інших країнах. Для отримання переказу треба надіслати на «Укрпошту» відповідну заяву у паперовому або електронному вигляді.

Де з’являться мобільні аптеки?

У селах та прифронтових територіях з’являться мобільні аптечні пункти, повідомляє МОЗ. Пересувні аптеки працюватимуть лише у тих селах, де немає аптек.

Також під час воєнного стану такі аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.

На теперішній час у селах та селищах міського типу працюють близько 5700 аптек та аптечних пунктів. Загалом по країні залишається понад 20 000 сіл, які не мають аптек.

Пенсіонери повинні повідомляти у Пенсійний фонд про втрату паспорта

Враховуйте, що пенсіонери повинні повідомляти у Пенсійний фонд (ПФУ) про втрату або обмін паспорта. Це важливо, оскільки виплата пенсій відбувається на підставі документів, що посвідчують особу і підтверджують громадянство України.

Повідомити про зміну паспортних даних можна:

  • особисто у будь-якому сервісному центрі ПФУ;
  • онлайн на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні