Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо слід врахувати при приготуванні голубців: навіть досвідченим господаркам ці поради будуть...

Що слід врахувати при приготуванні голубців: навіть досвідченим господаркам ці поради будуть на користь

Этот материал также доступен на русском языке
Почет робить короля, а дивовижно смачні страви залежать від маленьких і незначних на перший погляд деталей. Як приготувати стандартну та всіма улюблену страву так, щоб вона снилася?

На що звернути увагу при приготуванні голубців?

  • Капуста має тримати форму і добре скручуватися, щоб фарш не розпадався. Якщо капуста рветься, то її перепарили. Діставати листя з окропу треба відразу, щойно воно починає від’єднуватися від качана і стає прозорим. Щоб листя не рвалося, у воду можна додати трохи оцту.

  • У голубці не можна класти сирий рис. Крупа вбирає бульйон і це псує смак. Рис треба проварити окремо, після закипання – приблизно 7-8 хвилин. Потім відкинути на сито, і коли рідина стече, можна додавати у фарш.

  • Фарш для голубців небажано робити лише з курки – він буде сухим. Краще поєднати свинину з яловичиною, курка може бути додатковим інгредієнтом. Для соковитості голубців у фарш часто додають тушковані овочі (цибулю та моркву). Але їх обов’язково потрібно охолодити і лише потім поєднувати з м’ясом.

  • Голубці повинні добре протушкуватися. Тому готувати їх краще у каструлі з товстим дном.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні