Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі речі не можна прати у машині

Які речі не можна прати у машині

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас вже звикли до такого блага цивілізації, як пральна машинка. З її допомогою можна випрати будь-які забруднення, не витрачаючи на це свій час та сили.

Однак навіть за наявності такої зручної техніки можна зіткнутися з ситуацією, коли краще вдатися до ручного прання або інших хитрощів. Все це потрібно, щоб уберегти одяг та саму машинку.

Найчастіше про те, чи можна прати конкретний предмет одягу в машинці, дуже просто дізнатися з інформації на етикетці, яка є на всіх речах. Якщо там ви знаходите знак, що вказує на ручне прання (таз із позначенням низької температури), це означає, що в машинку її краще не класти.

Також на етикетці можуть бути вказані рекомендовані температури для прання. Якщо ваша машинка не підтримує будь-який із зазначених режимів, то прати такий одяг теж краще руками.

Існують і загальні рекомендації, які дозволяють визначити, який одяг варто класти в машинку, а який ні. Вони будуть корисні в тому випадку, якщо етикетки на одязі немає

Що не можна прати у машині?

  • Купальники – через механічне прання вони можуть розтягнутися.
  • Піджаки при машинному пранні втрачають форму. Їх рекомендується чистити у хімчистці.
  • Вироби з натуральної шкіри – після прання в машині на них залишаються заломи та розводи, а через підвищену температуру шкіра може стиснутися. Чистити такі речі потрібно спеціальними засобами догляду за шкірою або віддавати у хімчистку.
  • Ортопедичні подушки також не можна прати в машинці, інакше наповнювач з піни подрібнюється на дрібні шматочки. Такі речі перуть руками у теплій воді з рідким миючим засобом, обполіскують і акуратно віджимають.
  • Головні убори з козирком сильно деформуються і можуть зламатися навіть при прокручуванні в барабані. Прати їх краще вручну, не віджимаючи, просто дати стекти воді.
  • Серветки з мікрофібри при машинному пранні втрачають свої вбираючі властивості.
  • Речі з шерстю тварин також не можна прати в машинці, волосся забиває злив і фільтри насосів. Перед тим, як класти речі у бак, їх потрібно очистити від шерсті.
  • Одяг з дрібними прикрасами втратить вигляд, а бісер, паєтки, декоративні камені та намисто можуть відірватися. Такі речі треба прати вручну.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні