Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк за допомогою простих вправ покращити кровообіг головного мозку

Як за допомогою простих вправ покращити кровообіг головного мозку

Этот материал также доступен на русском языке
Головний біль, запаморочення, шум у вухах, біль у потилиці – частіше це ознаки відхилення в кровообігу головного мозку. Це може бути, наприклад, атеросклероз судин головного мозку, який досить просто діагностується.

Але частіше кровотік у судинах мозку змінюється через порушення регуляції тонусу судин. Причому як артеріальних, і венозних судинах мозку.

Поліпшити кровотік у судинах мозку можна за допомогою нехитрих дій, спираючись на досвід китайської медицини.

Китайська медицина пропонує методику активації головного мозку – розчісування голови «кігтистою лапою». Цей метод є ефективним при частих запамороченнях, симптомах вегето-судинної дистонії, при погіршенні пам’яті і інших проблемах, пов’язаних з порушенням мозкової діяльності.

Як покращити кровообіг головного мозку?

1. Надайте пальцям рук форми кігтистої лапи. Для цього напружте кисть, начебто ви охоплюєте круглий предмет.

2. Поставте «кігтисту лапу» на лоб так, щоб середній палець був у його центрі.

3. Трохи впийтеся нігтями у шкіру чола буквально на 1 мм.

4. Зробіть 3 кругові рухи.

5. Перемістіть «кігтисту лапу» трохи вгору, до маківки голови, і повторіть пункти 3 і 4. Обов’язково відривайте руку від голови при пересуванні на нову область самомасажу.

6. Масаж «кігтистою лапою» повторюйте кілька разів, поки ваша рука не опиниться на самій маківці голови. Там розташована точка акупунктури, яка називається Бай-Хуей.

Сама точка Бай-Хуей є центром енергетичного каналу, який відповідає за роботу всіх внутрішніх органів. Її стимуляція покращує їх роботу.

Навколо цієї точки розташовано ще чотири точки акупунктури, які разом називаються «Чотири божественні розуми». Якщо масажувати їх систематично, покращаться пам’ять і розумова працездатність. Точки розташовано на відстані, що дорівнює ширині великого пальця руки, попереду, ззаду і з боків від точки Бай-Хуей.

Найкращий час для такого самомасажу – ранок, відразу після пробудження. Його можна проводити не встаючи з ліжка, проробивши три проходи «кігтистою лапою» від центру чола до верхівки голови. А потім зупинитися на точках «Чотири божественні розуми», натискаючи на них одночасно чотирма пальцями руки 30-50 разів.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні