Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому з віком з'являються пігментні плями і як їх позбутися

Чому з віком з’являються пігментні плями і як їх позбутися

Этот материал также доступен на русском языке
Коричневі, жовті, сірі та світлі вікові пігментні плями на руках, сухість, зміна еластичності шкіри – це прояви змін в організмі з роками.

Перші прояви пігментації на руках можуть з’явитися навіть у 35, 40, 50 років, не через старість, а через часте перебування на сонці.

На щастя у 21 столітті є кілька ефективних рішень, які дозволяють прибрати пігментні плями на руках, незалежно від віку та причин їх виникнення.

Чому з’являються плями?

Пігментні плями з’являються на шкірі через нерівномірний розподіл пігменту меланіну.

Причиною їх появи можуть бути вікові зміни, гормональні проблеми, прийом деяких ліків, а також захворювання щитовидної залози, надниркових залоз, печінки та жовчного міхура.

Крім того, гіперпігментація може бути наслідком нестачі вітамінів А, Е, C, PP, В12 та фолієвої кислоти.

Тому перш ніж розпочинати боротьбу з пігментними плямами, треба проконсультуватися з дерматологом і перевірити, чи немає у вас будь-яких захворювань.

Як позбутися плям

Якщо зі здоров’ям все нормально, з пігментними плямами можна спробувати самостійно боротися. Серед домашніх засобів можна використовувати сік петрушки або лимона, якими змащувати пігментні плями кілька разів на день.

Також існують спеціальні лікувальні креми, але призначити їх вам може лише дерматолог.

При цьому слід пам’ятати, що займатися відбілюванням шкіри влітку в жодному разі не можна.

Краще розпочинати боротьбу з гіперпігментацією з осені, коли сонце не таке активне. Навіть рослинні засоби можуть підвищити чутливість шкіри до сонця, через що є ризик отримати сонячний дерматит або зворотну реакцію, коли шкіра потемніє ще сильніше.

Для профілактики появи нових пігментних плям уникайте прямих сонячних променів і користуйтеся сонцезахисним кремом із SPF не нижче 30 одиниць.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні