П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯгідний сезон: що приготувати з чорниці

Ягідний сезон: що приготувати з чорниці

Этот материал также доступен на русском языке
У розпалі ягідний сезон. Багато ягід, зокрема малина, чорниця і смородина, благотворно впливають на наш організм і навіть допомагають при деяких хворобах. Як зберегти їх корисні властивості під час приготування?

Чорниця покращить не тільки зір, а й пам’ять

А ви знали, що чорниця покращує не лише зір? У цій ягоді міститься кальцій, магній, мідь, залізо та калій.

Регулярне вживання чорниці допоможе знизити холестерин, покращити пам’ять, очистити кров і прискорити відновлення нервових клітин, а також зменшити ризик розвитку цукрового діабету.

Смузі з вівсянкою та чорницею

Вівсяні пластівці – 6 столових ложок, молоко – 250 мілілітрів, банан – 1 штука, чорниця – 180-200 грамів, мед – 1 чайна ложка.

Змішати вівсяні пластівці та молоко (дві третини від загального обсягу) в мисці. Накрити кришкою і поставити в холодильник, щоб молоко ввібралося у пластівці. Краще вівсянку замочувати у молоці з вечора.

Потім дістати вівсяну суміш з холодильника, перелити у чашу блендера, додати решту молока, нарізаний банан, чорницю, мед і збити до однорідності.

Розлити смузі з вівсянкою та чорницею у склянки, прикрасити ягодами.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні