Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо приготувати в березні - рецепти для досвідчених та молодих господарок

Що приготувати в березні – рецепти для досвідчених та молодих господарок

Этот материал также доступен на русском языке
 Багато які корисні овочі та коренеплоди у господинь не користуються великою популярністю. Ми пропонуємо вам урізноманітнити ваш весняний раціон і приготувати деруни з пастернаку, ледачі голубці з пекінської капусти та вершковий суп із селери.

Так, корені селери і пастернаку в основному використовують як ароматну приправу. Адже вони цілком можуть замінити картоплю, особливо навесні, коли в ній після зимового зберігання накопичується соланін (отруйна речовина). Також замість білокачанної капусти можна використовувати пекінську, вона м’якша і ніжніша і з неї можна готувати не тільки салати.

Ми пропонуємо вам урізноманітнити ваш весняний раціон і приготувати деруни з пастернаку, ледачі голубці з пекінської капусти та вершковий суп із селери.

Деруни з пастернаку

У багатьох стравах корінь пастернаку чудово замінює картоплю, причому користі від нього більше. Овоч багатий на калій, він знижує ризик розвитку діабету, зміцнює імунну систему, покращує травлення, зміцнює стінки капілярних судин, має болезаспокійливу та тонізуючу дію.

Корінь пастернаку – 1 штука, яйця – 3 штуки, цибуля – 1 штука, часник – 1 зубчик, олія рослинна – 3 столові ложки, італійські трави – 0,5 чайної ложки, сметана – 10 грамів, сіль, перець та петрушка – за смаком.

Корінь пастернаку помити, очистити і натерти на тертці. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Додати до тертого пастернаку яйця, цибулю, італійські трави, часник, поперчити й посолити. Ретельно перемішати масу і влити в неї одну столову ложку олії. Маса має бути як на картопляні деруни, але не надто густа. Розігріти півтори столові ложки олії в сковорідці і смажити деруни на середньому вогні з двох боків до золотистого кольору. Корочка має бути хрумкою, але всередині деруни не мають бути сухими. Готові деруни посипати подрібненою петрушкою, подавати зі сметаною або соусом.

Голубці з пекінської капусти

Пекінська капуста багата на лізин, незамінну амінокислоту, необхідну для зростання і відновлення тканин, і має противірусну дію. Цей овоч містить велику кількість корисних речовин, що стимулюють імунітет, благотворно впливає на кишкову мікрофлору, очищуючи організм від шлаків і токсинів.

Капуста пекінська – 6-10 листків, сосиски – 6-10 штук, сир – 6 скибочок, яйце – 1 штука, борошно – для паніровки, олія, сіль та перець – за смаком.

Пекінську капусту розібрати на листки. Жорстку частину листа відрізати, а для голубців використовувати м’яку частину. Якщо сосиски довгі, розріжте їх навпіл. Сосиску та шматочок сиру покладіть на лист капусти і загорніть у рулетик. Розбити яйце, посолити, поперчити, влити 1 столову ложку води і збити. Обваляти рулетики в борошні, а потім вмочити у збите яйце. Розігріти сковороду з олією, викласти голубці на сковороду швом вниз. Обсмажити капустяні рулетики на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.

Вершковий суп з рисом, грибами та селерою

У селери міститься унікальна комбінація мінералів, кислот та клітковини. Також у її складі є кальцій, магній, залізо, калій, цинк, селен. Все це робить продукт корисним для серця, імунітету, шлунка та кісток.

Печериці – 200 грамів, рис – 4 столові ложки, селера стеблова – 2-3 шт., вершки – 100 мілілітрів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, часник – 1-2 зубчики, олія рослинна – 1-2 столові ложки, вода – 1 літр, зелень, сіль та перець – за смаком.

Моркву та цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками. Селеру промити і нарізати на великі шматочки. В каструлі з товстим дном, де готуватиметься суп, розігріти олію. Викласти цибулю та моркву і обсмажити їх, помішуючи, 2-3 хвилини на середньому вогні. Часник очистити і дрібно нарізати. Додати селеру з часником і обсмажити ще 3 хвилини. Печериці промити і нарізати кубиками. У каструлю додати гриби, рис і влити води. Перемішати і довести до кипіння. Всипати сіль, чорний мелений перець і варити на слабкому вогні 20 хвилин, до готовності рису. Акуратно влити в суп вершки і перемішати. Довести суп до кипіння, зняти з вогню і посипати рубаною зеленню.

*При тривалому зберіганні картоплі на бульбах з’являються паростки. Бульби з паростками понад три сантиметри вже надто токсичні і більше не придатні для вживання, їх можна пустити на розсаду. Також не можна використовувати в їжу картоплини із зеленими плямами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні