Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк ходити в ожеледицю, щоб не впасти?

Як ходити в ожеледицю, щоб не впасти?

Этот материал также доступен на русском языке
Настав небезпечний для наших ніг та рук час — хоч на вулицю не виходь. Але ходити все одно треба! Що можна зробити, щоб не послизнутись на підступному льоду?

Є кілька правил пішого пересування в ожеледицю, які допоможуть уникнути потрапляння до травмпункту.

1. Ледь зігніть ноги, не напружуйте коліна, ходіть дрібними кроками, наступаючи на всю підошву.

2. Не ходіть швидко, не піднімайте ноги високо. Що дрібніший крок, то краще. У найнебезпечніших місцях можна потихеньку ковзати.

3. Не тримайте руки у кишенях. Падіння у цьому разі загрожує серйозними травмами. Якщо послизнулися, розведіть руки в боки і балансуйте.

4. Посковзнулися – присядьте. Якщо й впадете, то вже з меншої висоти. Відкиньте все, що у вас в руках – пакети або сумку. Махайте руками – що сильніше, то краще. Це допомагає втриматися на ногах.

5. Літнім людям рекомендується використовувати тростину з гумовим наконечником або спеціальну палицю із загостреними шипами.

ЯК ПРАВИЛЬНО ОДЯГТИСЯ?

  • Найкраще в ожеледицю взувати чоботи або черевики з каблуком не вище за 3-4 см, з широким носом, товстою рифленою підошвою зі змішаним протектором (коли великий малюнок поєднується з дрібним). Літнім людям краще надіти спеціальні насадки – льодоступи.

  • Одяг не мусить сковувати рухів і ускладнювати огляд. Не беріть із собою важкі сумки з довгими ручками – через них можна втратити рівновагу. Найзручніший варіант в ожеледицю – сумка через плече, як у листоноші.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні