Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати варильну поверхню: допомагаємо визначитися

Як вибрати варильну поверхню: допомагаємо визначитися

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен намагається облаштувати своє житло так, щоб було не лише комфортно, а й зручно. Надмірне нагромадження меблів, побутової та кухонної техніки залишилося у минулому. Тим більше, якщо йдеться про кухню, де кожен метр на рахунку.

Навіщо купувати величезну газову або електричну плиту з духовкою, якщо ви не збираєтеся займатися випічкою, вона займає багато місця. Є більш компактна альтернатива – варильна панель. Особливо популярна панель варильна Gorenje, яка зарекомендувала себе не тільки в Україні. Сьогодні поговоримо про те, як правильно вибрати цей кухонний прилад та на що звернути увагу при покупці.

Які бувають варильні панелі?

Насамперед варто відзначити, що варильні поверхні бувають трьох типів:

  • Газовими;
  • Електричними;
  • Комбінованими.

Якщо у вашому будинку є газ, то закономірно, що вибір впаде на газову панель. Якщо блакитне паливо не підведене, вибираємо електричну поверхню. Якщо ж у вас в будинку можуть спостерігатися перебої з газом або електропостачанням, краще віддати перевагу комбінованій панелі.

До речі, газова варильна панель підійде не лише тим, хто має газопровід. Її легко можна підключити до звичайного газового балона та використовувати на дачі. Але для цього у комплекті мають бути спеціальні змінні форсунки.

Що краще індукція чи конфорки?

Електричні варильні поверхні діляться на індукційні та конфоркові.

Ще нещодавно електричні панелі були оснащені чавунними нагрівальними елементами, тепер їм на зміну прийшли моделі зі спіральними тенами, які зверху закриті склокерамікою. Така панель практично плоска, а це означає, що бруд накопичуватися не буде. Вона швидко нагрівається, тому при приготуванні їжі жодних складнощів немає. Єдине, що потрібно буде підвести додатково електричний кабель високої потужності, щоб не було проблем із проводкою та світлом. Краще убезпечити себе і спокійно займатися кулінарією.

Індукційні плити відрізняються від звичайних електричних тим, що сама склокерамічна поверхня не нагрівається, все тепло нагрівальний елемент передає посуду, а точніше його дну. Через це електрика витрачається більш економно.

Але для індукційної варильної поверхні потрібно спеціальний посуд з плоским дном, виготовленим з магнітного металу, тобто він повинен магнітитися. Хоча під багато моделей підходять звичайні емальовані каструлі.

Також потрібно підбирати посуд, який буде відповідати діаметру нагрівального елемента. Якщо ви поставите на таку поверхню занадто велику каструлю або сковороду, то це не піде на користь ні процесу приготування, ні посуду.

Залишився вибір за малим – визначитися з варильною поверхнею та готувати улюблені страви.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні