Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЧи подорожчає в Україні мобільний зв'язок – відповіді операторів

Чи подорожчає в Україні мобільний зв’язок – відповіді операторів

Этот материал также доступен на русском языке
Через ракетні атаки РФ на критичну інфраструктуру страждають і вишки мобільного зв'язку. Що буде з тарифами, як збільшаться ціни у різних операторів? Чи зменшиться кількість абонентів?

Київстар

За оцінками Київстару, абонентська база всіх мобільних операторів зменшиться дуже суттєво. До кінця 2022 року падіння може становити двозначну позначку і досягти 12% рік до року, повідомили РБК-Україна у компанії.

Щоб продовжити відновлення інфраструктури та розвиток послуг зв’язку, компанія змушена переглянути умови деяких тарифних планів.

«Так, у грудні змінено умови архівних тарифних планів, запроваджених понад 2 роки тому. В цих тарифних планах обслуговується лише 20% абонентів, при цьому вони отримають в рахунок абонплати більше мегабайтів трафіку і хвилин дзвінків. Для переважної більшості абонентів умови тарифів не зміняться», відповіли в Київстарі.

Там додали, що з 24 лютого компанія надала абонентам безкоштовних послуг і бонусів на суму понад 570 млн грн, продовжують надавати безкоштовні послуги абонентам у звільнених населених пунктах та спеціальні тарифні плани для літніх і людей з обмеженими фізичними можливостями і ударів обладнання.

lifecell

Найближчим часом lifecell не планує підвищувати тарифи на пакети послуг, розповіли в прес-службі компанії. Але там зазначили, що поки що складно спрогнозувати, скільки часу зможуть надавати послуги без підвищення цін.

«Вартість обладнання та техніки для ремонту підвищується з зростанням курсу валют, адже всі виробники та постачальники телеком-обладнання — іноземні компанії. Також подорожчала логістика і паливо для доставки, виїздів на ремонти та заправки генераторів», — прокоментували в lifecell.

У компанії вже підвищували деякі тарифи цього року. Зокрема, влітку вартість тарифу “Смарт Лайф 2020 зросла зі 150 до 180 гривень.

Vodafone

У компанії Vodafone про можливе подорожчання тарифів сказали, що відповісти на це питання поки складно. Вже підвищували вартість деяких тарифів. Наприклад, SuperNet Start подорожчав зі 125 грн до 145 грн, а Joice тепер коштує 135 грн замість 120. У середньому тарифи зросли на 15-40 гривень. В Vodafone суму збитку від руйнування мережі оцінили у загальній складності в 2 млрд грн.

«Ці витрати, на жаль, зростають далі, що, безумовно, вплинуло на прибутковість бізнесу», — додали у Vodafone.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні