П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати пісне листкове тісто?

Як приготувати пісне листкове тісто?

Этот материал также доступен на русском языке
З пісного листкового тіста можна спекти пиріжки з начинкою або просто вирізати різні фігурки і запекти, посипавши цукром.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • півсклянки води,
  • півсклянки рослинної олії (соняшникової або оливкової),
  • 2 склянки борошна,
  • щіпка солі.

ЯК ГОТУВАТИ

  • У половину склянки води влити півсклянки олії, перемішати і перелити у глибоку миску.

  • Поступово всипати борошно, додати сіль і замісити м’яке тісто.

  • Тісто накрити чистим рушником і залишити на півгодини.

  • Тісто розкотити у корж, змастити олією і скласти конвертиком.

  • Конвертик знову розкотити, змастити олією.

  • Тісто знову скласти конвертиком, так повторити 3-4 рази. В результаті має вийти листкове тісто.

Другий варіант:

  • Скласти корж навпіл і верх змастити олією.

  • Скрутити тісто у дуже щільний рулет, помістити у пакет або харчову плівку.

  • Розмістити рулет у морозильну камеру на 20 хвилин.

  • Розкачувати тісто потрібно як і звичайне листкове – у напрямку в один бік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні