Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДієта для мозку: які продукти зменшать ризик хвороби Альцгеймера?

Дієта для мозку: які продукти зменшать ризик хвороби Альцгеймера?

Этот материал также доступен на русском языке
На основі досліджень вчені розробили дієту, яка допоможе покращити розумові здібності людини.

Найперша у списку – вода. Якщо води в організмі мало, людина починає втомлюватися сильніше за звичайну, погіршується її настрій.

Двічі на тиждень до раціону потрібно включати жирні сорти риби, в яких містяться кислоти омега-3. Також рекомендується вживати в невеликих кількостях горіхи і насіння. У них чимало жирних кислот омега-6.

Не варто забувати також про цілісні злаки – джерело вітамінів групи В. А повноцінний набір амінокислот в організмі забезпечать страви з індички або червоної квасолі.

Щодня потрібно з’їдати трохи ягід з темним забарвленням, наприклад, ожину або чорницю. Крім цього, вчені радять щодня включати до раціону трохи овочів і зелені – кращих джерел харчових волокон і водорозчинних вітамінів. Не слід нехтувати і помідорами – вони дадуть організму необхідну нервову систему антиоксидант лікопін.

Також у список продуктів, що знижують ризик недоумства, входять виноград, зелений чай і гіркий шоколад, який гальмує процес старіння клітин. Але його можна з’їдати не більше 10 грамів на добу.

Корисні для розуму та спеції – імбир, лимон, гвоздика, куркума, кориця, часник, а також червоне сухе вино. Якщо немає протипоказань, його можна приймати по 100 грамів на день, не частіше ніж п’ять разів на тиждень. Воно сприяє регенерації клітин.

Які продукти шкідливі?

Солодкі напої, перероблене м’ясо та тугоплавкі жири потрібно повністю виключити з раціону.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні