П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляЧому ветеринари радять ніколи не давати птахам алкоголю?

Чому ветеринари радять ніколи не давати птахам алкоголю?

Этот материал также доступен на русском языке
Світ навколо нас сповнений несподіванок та таємниць. Ми розкриваємо їх щодня, вчені присвячують себе розумінню світобудови. Ось деякі цікаві факти.

Дивна тварина була помічена в австралійських лісах. Ним виявився баран, що втік із зграї і бродив на самоті за дикою природою 5 років.

Шерсть його росла, сплутувалася, закостеніла і служила бронею: дикі собаки не могли його вкусити. Але сам він через неї майже не бачив і знемагав від ноші, коли його знайшли рятувальники.

Тепла, м’яка і тонка вовна безрогих австралійських овець мериносів постійно росте і потребує стрижки не рідше одного разу на рік. З кожної вівці за одну стрижку виходить 5 кг вовни, рекорд 10 кг. Але після стрижки цього волелюбного мандрівника зібрали 35 кг.

Справжній склад земних надр науці невідомий. Проби можна брати на глибині до 0,2% відстані до центру Землі, але дістатися більшої глибини складніше, ніж відправити людину на Юпітер. Склад верхніх шарів мантії ще можна визначити, вивчаючи магму, що вивергається з вулканів, але для складу глибших шарів у вчених є лише теоретичні дані.

Деякі види птахів (майже всі) миттєво звикають до алкоголю. Якщо ваш папуга раз або два пробував шампанське, він вже не зможе без нього жити. Тому ветеринари радять ніколи не давати їм алкоголь, навіть у мінімальній кількості.

Свирист

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні