Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи можна приготувати варення у духовці?

Чи можна приготувати варення у духовці?

Этот материал также доступен на русском языке
Один із способів заготовити ягоди та фрукти на зиму – зварити з них ароматне варення. Рецептів існує багато, а ось спосіб приготування практично незмінний - варіння на плиті в каструлі з товстим дном.

Готуючи таким методом, потрібно бути максимально включеним у процес. По-перше, стежити, щоб варення не втекло з каструлі, коли воно закипає. По-друге, постійно прибирати ложкою пінку, що утворюється, і перемішувати, щоб, випадково, не пригоріло. По-третє, якщо хочеться дуже густого варення, процес може затягнутися на два і більше днів, тому що суміш вариться, потім остигає і знову вариться. І так по колу, доки не досягнете потрібної консистенції. Але нам дуже хотілося спростити процес приготування.

Пропонуємо ще один перевірений спосіб – у духовці. Підійде як електрична, і газова духовка. Варення томитиметься, а не варитиметься, тому добре закарамелізується.

У духовці можна приготувати будь-яке варення, яке раніше варили на плиті. Згодяться і газова, і електрична духовка.

  • Підготуйте ягоди або фрукти: помийте їх, витягніть кісточки. Перекладіть їх у глибоку, велику в діаметрі прямокутну форму для запікання і розподіліть так, щоб до країв залишалося 3-4 см. Якщо ви готуєте багато варення, візьміть каструлю з товстим дном та стінками, яка підходить для використання у духовці, або казанок.
  • У форму до ягод або фруктів всипте цукор та інші інгредієнти за рецептом. Наприклад, можна додати горіхи всередину розрізаних фруктів замість кісточки, яка там була.
  • Накрийте форму фольгою і поставте у розігріту до 180 градусів духовку в режимі конвекції або верхнього та нижнього нагріву. Через 30 хвилин дістаньте варення з духовки, цукор має розтанути. Заберіть фольгу і поверніть варення у духовку.
  • Якщо хочете, щоб шматочки фруктів добре закарамелізувалися і залишилися цілими, не перемішуйте їх. Що довше варення томиться, то воно густіше.
  • Розливайте варення гарячим у стерилізовані банки і закочуйте кришками.
  • Якщо ви готуєте варення із заморожених ягід або шматочків фруктів, їх не треба розморожувати. Засипте цукром у формі й поставте у розігріту до 160 градусів духовку, накривши фольгою. Коли побачите, що інгредієнти розморозилися, заберіть фольгу і збільшіть температуру до 180 градусів.
  • Якщо хочете отримати рідке варення, засипте підготовлені фрукти або ягоди цукром, залиште на 3-5 годин, щоб вони пустили сік, потім переставте у розігріту духовку і готуйте до потрібної вам консистенції.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні