П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк перевести пенсію на іншу адресу?

Як перевести пенсію на іншу адресу?

Этот материал также доступен на русском языке
Одержувач пенсії, через вік, нездоров'я або з інших причин, може переїхати на нове місце проживання. Наприклад, до дітей.

Щоб пенсія «не загубилася», треба повідомити про цей факт до територіального управління Пенсійного фонду.

  • Школа пенсіонера

 Відповідно до статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсія виплачується за місцем проживання пенсіонера в межах України організаціями, які здійснюють виплату та доставку пенсій, або через установи банків. Кошти перераховуються щомісяця – не пізніше 25 числа місяця, протягом якого виплачується пенсія.

У разі зміни місця проживання…

Одержувачу пенсії слід особисто звернутися до органу Пенсійного фонду для переведення виплати пенсії. При цьому потрібно написати заяву, надати паспорт і документ про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків (ІПН).

Якщо одержувач пенсії неповнолітня (виплати пов’язані з інвалідністю) або недієздатна особа, її законний представник – батьки, опікун, піклувальник – разом із заявою надає свої документи. Це паспорт, документ, що підтверджує повноваження представника, та рішення суду (за наявності).

Виплату пенсії за новим місцем проживання (реєстрації) територіальний орган Пенсійного фонду провадить з наступного місяця.

 

Фото: Рixabay

Підготовано з допомогою Головного управління ПФУ в Одеській області

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні