Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіЧи отримають пенсіонери премію за вакцинацію?

Чи отримають пенсіонери премію за вакцинацію?

Этот материал также доступен на русском языке
Після обіцянки президента тільки й розмов, що про 1000 гривень для усіх повністю вакцинованих від коронавірусу.

І хоча механізм виплати до кінця ще не розроблений, вже зараз звучать висловлювання про те, що виплати отримають не всі щеплені.

Навіщо пенсіонерові кіно або спортзал?

Нагадаємо, нещодавно у своєму відеозверненні президент зобов’язався виплатити всім повністю щепленим від коронавірусу по 1000 гривень. Щоправда, ці гроші віртуальні і скористатися ними зможуть лише зареєстровані в електронному сервісі «Дія». Та й витратити їх можна буде лише на спортзал, кіно, театр, музей або квитки для подорожей усередині країни.

Зрозуміло, що за таких умов у невеликих селах і містах, де є повністю вакциновані, але немає кіна і театрів, щеплені не зможуть скористатися цими виплатами. До речі, мобільний зв’язок тут теж не скрізь є, не кажучи вже про Інтернет. У зв’язку з цим президент пообіцяв, що людям, зокрема літнім, які не мають доступу до Інтернету або смартфона, нададуть альтернативну можливість отримати цю тисячу гривень. 

Кому потрібні красиві заяви?

Здавалося б, ініціатива хороша, та й про літніх людей обіцяють не забути. Залишається лише дочекатися 19 грудня, коли повністю вакцинованим почнуть нараховувати так звані віртуальні гроші (сертифікати або ваучери). Однак є невеликі нестиковочки. Так, в інтерв’ю «Радіо Свобода» прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи зможе пенсіонер у селі скористатися цією тисячею, ухильно відповів:

– Можливо. Ми маємо програми підтримки пенсіонерів і доплачуємо по 500 гривень людям віком від 80 років, по 400 гривень – віком від 75 років… Плюс є індексація пенсій. А ця програма спрямована на підтримку постраждалих від коронавірусу індустрій культури та спорту.

Залишається тільки запитати у нашого уряду: то тисяча для всіх вакцинованих чи ні? Навіщо тоді потрібні ці «красиві» заяви, які викликають у людей лише роздратування?

 Вікторія Сергєєва

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні