Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яРобимо масаж рук і оздоровлюємося

Робимо масаж рук і оздоровлюємося

Этот материал также доступен на русском языке
За тибетською медициною, на кінчиках наших пальців і долонях розташовані точки, регулярний масаж яких покращує роботу як окремих внутрішніх органів, так і організму в цілому. Причому кожен палець відповідає за свій орган.

Для тибетського самомасажу рук і долонь не потрібні які-небудь спеціальні навички, просто виділіть для нього кілька хвилин на день, і результат не забариться.

  • Без ліків і мікстур

ВЕЛИКИЙ ПАЛЕЦЬ відповідає за роботу легенів, бронхів, печінки і серцево-судинної системи. Інтенсивний масаж усього великого пальця допоможе при нападах кашлю, аритмії і відчутті тиску у грудях.

ВКАЗІВНИЙ ПАЛЕЦЬ «дружить» з товстим кишечником. Масаж цього пальця нормалізує роботу всього шлунково-кишкового тракту, позбавить болю в ділянці живота, допоможе впоратися з закрепами і при зубному болі.

Зверніть увагу, що якщо на цьому пальці зменшується біла лунка в основі нігтьової пластини, то слід перевіритися у гастроентеролога. Адже проблеми можуть бути як із самим кишечником, так і з печінкою, підшлунковою залозою.

СЕРЕДНІЙ ПАЛЕЦЬ тісно пов’язаний з венами, артеріями та капілярами. Масаж середнього пальця активізує кровообіг, допоможе від нудоти і запаморочення, знормалізує сон.

Зверніть увагу, що проблеми з нігтями на цьому пальці можуть сигналізувати про початок атеросклерозу.

БЕЗІМЕННИЙ ПАЛЕЦЬ енергетично пов’язаний з роботою ендокринної системи та імунітету, а також деяких залоз внутрішньої секреції. Інтенсивний вплив на безіменний палець позбавить мігрені й ломоти у плечах, а також у шийному відділі.

МІЗИНЕЦЬ відображає стан тонкого кишечника, збій в роботі якого часто провокує випадання волосся. Щоб цього уникнути, достатньо щодня масажувати весь палець. Також такий масаж допоможе роботі нирок.

***

Проводиться масаж пальців великим, вказівним і середнім пальцями іншої руки в напрямку від кінчика до основи, спочатку погладжуванням, а потім розтиранням і розминанням.

Раніше повідомлялося: Як позбутися головного болю за допомогою масажу?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні