Анемія визначається як рівень гемоглобіну, який нижче середнього стандарту на 2 одиниці відповідно до віку та статі пацієнта.
Ми також розповідали, які дари природи допоможуть покращити стан організму.
Що допоможе при анемії?
«Анемія, що виникає в літніх людей після зими або перенесеного грипу, виснажує тіло і може викликати відчуття втоми.
Цей стан потребує продуктів харчування, здатних підвищити рівень гемоглобіну. Раджу звернути увагу на курячу печінку.
![](https://napensii.ua/wp-content/uploads/anemiya-12ya3.jpg)
Якщо ви регулярно вживатимете курячу печінку, анемія вам не буде страшна. Пропоную приготувати паштет з курячої печінки.
Паштет з курячої печінки
Вам знадобляться:
куряча печінка – 500 грамів, морква – 1 штука, цибуля – половинка, спеції – за смаком, вершкове масло – 50 грамів.
Приготування
- Дрібно нашаткуйте цибулю та моркву.
- Підсмажте їх на невеликій кількості олії.
- Додайте печінку і залийте водою, щоб інгредієнти почали тушкуватися.
- Коли печінка буде готова, збийте усі інгредієнти блендером.
- Додайте м’яке вершкове масло і ще раз збийте блендером».
Кіра Макеєнко, м. Черкаси