Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яАнемія: які дари природи допоможуть покращити стан організму

Анемія: які дари природи допоможуть покращити стан організму

Этот материал также доступен на русском языке
Анемія (недокрів’я) - це захворювання, яке характеризується зниженням кількості гемоглобіну в крові.

При анемії відбувається зменшення вмісту крові еритроцитів і білка гемоглобіну, які доставляють кисень до органів. Пацієнти найчастіше відчувають слабкість, втому, часто мерзнуть. Вирізняють кілька видів анемії. Найпоширенішою є залізодефіцитна форма.

При анемії рекомендована дієта, насичена відсутніми для організму мікроелементами, а також на допомогу приходять лікарські трави.

Рослини-цілювачі при анемії

Настій збору

Взяти в рівних частинах листя кропиви дводомної, квітки деревію звичайного, корінь кульбаби лікарської. 1 столову ложку подрібненої суміші заварити 300 мл окропу, настояти 3 години, процідити. Випити настій за добу у 3-4 прийоми за 20 хвилин до їди. Курс – 6-8 місяців.

Настій збору

Взяти в рівних частинах листя кропиви дводомної та берези повислої. 2 столові ложки подрібненої суміші заварити 300 мл окропу, настояти 1 годину і процідити, додати настій 100 мл бурякового соку. Випити за добу у 3-4 прийоми за 20 хвилин до їди. Курс – 8 тижнів.

Настоянка полину

Наповнити 4-літрову сулію травою полину гіркого виключно травневого збору і залити горілкою. Настояти 3 тижні у сухому теплому місці й процідити. Приймати по 1 краплі на 1 столову ложку води вранці натщесерце. Курс – 3 тижні. Якщо недокрів’я у гострій формі, то після 3 тижнів зробити перерву на 2 тижні, а потім повторити курс протягом 3 тижнів.

Пам’ятайте! Полин – це отруйна рослина! При передозуванні можуть бути судоми, галюцинації й навіть явища психічних розладів. Протипоказана при вагітності та виразковій хворобі.

Кизил і сік кульбаби

При недокрів’ї рекомендується приймати свіжі плоди кизилу (по 100-150 г на день) або свіжий сік кульбаби зі свіжого листя по 50-100 мл на день протягом 3 тижнів як кровотворні засоби.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нагадаємо, ми розповідали раніше, що приймати при анемії з препаратів “зеленої аптеки”.

Нове на сайті