Для тих, хто його дотримується, гастроентеролог та лікар-терапевт Діана Кірсанова рекомендує не забувати про збалансоване харчування. Тваринні білки потрібно замінити на бобові і, по можливості, не забувати вживати рибу.
Пісний чебурек
Інгредієнти
Борошно – 250 грамів, печериці – 300 грамів, цибуля – 1 штука, вода – 130 мілілітрів, олія – 4 столові ложки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Закип’ятити воду, додати в окріп сіль (0,5 чайної ложки) і олією.
- Всипати борошно і замісити тісто: спочатку помішати тісто ложкою, а коли воно трохи охолоне – руками. Скачати тісто у кулю і залишити на 30 хвилин.
- Гриби та цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити 6-8 хвилин.
- Тісто розділити на 10 рівних частин і розкачати кожну частину у тонке коло. На одну половину викласти начинку, скласти чебуреки навпіл і защипнути краї.
- Обсмажувати чебуреки 1-2 хвилини з кожного боку на гарячій сковороді з олією.